Site icon Lisro

Cum funcționează sloturile

Sloturile, cunoscute de noi și ca jocuri ca la aparate sau, și mai simplu, păcănele, se numără printre jocurile de noroc preferate ale românilor. Acest lucru nu este deloc surprinzător dacă ținem cont de rapiditatea cu care poți învăța să joci la sloturi, dar și de câștigurile pe care le poți obține fără a depune prea mult efort.

Fascinația pentru păcănele

Sloturile sunt o invenție care a revoluționat jocurile de noroc din toată lumea. Ideea de a plasa un pariu mic pentru a câștiga un jackpot uriaș fără a avea cunoștințe despre jocuri de noroc și fără să fie nevoie să aplici strategii de joc a fost, în mod evident, o idee adorată de toți pasionații de jocuri de noroc. Dacă la începuturi, oamenii priveau cu neîncredere aparatele buclucașe cu fructe și șeptari, acestea au cucerit rapid jucătorii de jocuri de noroc, devenind cel mai profitabil joc din lume.

Numai în SUA, peste 60% din profiturile aduse de jocurile de noroc se datorează sloturilor vesele. Peste 15% dintre români s-au distrat cel puțin o dată jucând la jocuri ca la aparate atât în cazinourile online, cât și în cazinourile terestre, iar 3% dintre români joacă regulat la aparate sloturi. Chiar dacă majoritatea știu că șansele de a pune mâna pe jackpotul cel mare sunt minime, aceștia preferă aceste jocuri de noroc pentru că îi relaxează, îi distrează și le permit să socializeze.

Modul de funcționare al sloturilor

Modul de funcționare al sloturilor este foarte ușor de înțeles. În principiu, jucătorul trage de o manetă care acționează rotirea rolelor, de obicei trei, dar pot fi și mai multe. Pe role sunt imprimate imagini cu diferite simboluri, de la cele clasice – fructe, șeptari, clopoței, până la cele mai moderne, figuri de supereroi, personaje legendare și vedete internaționale.

Câștigul este determinat de imaginile care se aliniază pe linia de plată, o linie situată în mijlocul ecranului. Dacă fiecare rolă afișează aceeași imagine câștigătoare pe linia de plată, câștigi! Bineînțeles, acesta este modul de funcționare de bază al sloturilor. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate numeroase sisteme de plată, care permite zeci și chiar sute de linii de plată, formate prin diferite combinații ale celor trei sau cinci role disponibile.

Tehnologia din spatele jocurilor ca la aparate

Primele sloturi din cazinouri terestre funcționau pe baza principiilor mecanicii. Aparatele erau prevăzute cu o configurație de angrenaje și pârghii. Elementul central era un arbore metalic care susținea rolele. Arborele era conectat la mecanismul manetei care declanșa rotirea rolelor atunci când era acționat. Oprirea învârtirii rolelor se realiza cu un sistem de frânare, iar senzorii comunicau poziția rolelor sistemului de plată. Modelul de bază include trei role montate pe un arbore central. Detectorul de monede detecta momentul când era introdus jetonul sau moneda și debloca frâna pentru a permite tragerea manetei.

Acesta este cazul sloturilor de la cazinourile terestre, însă lucrurile stau cu totul diferit când vine vorba de păcănele la cazinouri online. În acest caz, sloturile se bazează pe un program computerizat denumit Random Number Generator (RNG – Generator de numere aleatorii). Deși vei vedea clasicele role, sistemul din spatele învârtirii lor este gestionat de un computer și de principii matematice. Bineînțeles, ideea de bază rămâne aceeași: slotul are 3, 4 sau 5 role, care se învârt și se opresc în diferite poziții. Cazinourile online introduc însă simboluri suplimentare, precum wild-uri și scatter-uri, dar și bonusuri și rotiri gratuite. Câștigătorii sunt determinați de RNG care acționează oprirea învârtirii rolelor. Datorită prezenței acestui RNG, este imposibil să prezici unde se vor opri rolele, iar rotirile anterioare nu vor influența niciodată rotirile ulterioare.

Exit mobile version